Wednesday, September 19, 2012

Yourself, Words and Surrounding

This past few days I've been going through a day without a spirit,
A body without energy, a brain without any information.

I doesn't expect anything will be harsh and repeated again,
But still I try to figure out how to make everyone satisfied but clearly
we can't satisfied all human being in this universe.

It is important to give satisfication to yourself first before anyone else,
Find friends who you are truly belief and trust,
Don't break trust, because trust is really hard to gain.

Be yourself, this might be a horrible advice,
but better be yourself, know your limit,
know your boundaries.

And BELIEVE that you have a advantages in yourself.

Be profesional. Be firm. Be YOU!

Wednesday, September 05, 2012

I give you tolerate, you gave me a fake. I try to do positive things, you say I'm too fast. You've done wrong, but I have to start first. Who is tolerate more now?

I'm not ego, I wasn't talk lie, I don't want any attention, I don't want fake face, I just want people to keep the secret. Isn't a problem to show my emotion? 

Let's talk about professional, I wasn't being one sometimes, but I'm human, my trust only for true one. I can try to answer, I can tolerate, but it seems like we are not getting along, I'll move on and choose the right path.

How great sending information and doesn't admit it. I don't want to apologize anymore, because it seems I have my limit. I don't want to sell my pride just because I feel guilty.

          I've already admit it although is not all. What more can you ask?


          Working with people is much more stress.

         
          Yes, now I know this is a stage of life. I don't want to be an actor anymore.

Lili, please be strong. 

Friday, June 15, 2012

June #1


Assalammualaikum dunia!
So yes, I've already in UiTM for an awesome new semester.
This semester Insyaallah I will try my very best to get another Dean List.
Insyaallah.

Well, first day in class was excellent since the lecturer didn't came,
and we are just talking and telling to each other about our vacation or something else.
It was fun to met my classmates because there were some changes in each of us.

New hairstyle, new attitude, everything is new and I definitely saw determination in each of us.
I was just gonna pray for the best and hoping they will achieve their goal especially in this semester.
As for me, I hope my goal, determination are not getting lesser than last semester.

I have to be punctual to a deadline, creative in doing an assignment and clever in choosing a partner.
Honestly, I think Universities life are getting tougher than before.


Monday, May 28, 2012

Bubble Words #2


Tuesday, May 22, 2012

Recap

I didn't have so much time on updating the blog these days
but now, I want to recap all the activities for your pleasure.

Hope you all enjoy.

KEMPORI 2012
Date :  6-9 April 2012
Tempat : Taman Rimba Templer, Rawang.

We are Scout
Husaini trying to teach them how to start the fire with only 3 lighter.

ROVERMOOT SELANGOR 2012
Date :  4-7 Mei 2012
Tempat : Mutiara Semenyih Training Village & Eco Resort,Semenyih


One big happy family of scouts :)
Kelana E Gombak
Happy young face :D

ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE-76
Date :  15 Mei 2012
Tempat : Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam

Happy faces.
Along, mom, dad and angah.
mom, along, dad and me.
Congrats along!
end with the shoes!

SEKOLAH KEBANGSAAN SINARAN BUDI
Date :  18 - 19 April 2012
Tempat : Sekolah Kebangsaan Sinaran Budi, Rawang

Tadaa!
The lovely kids
budak kecik dengan budak besar. huu~
With the lovely kids.
MAJLIS RESEPSI MS UBIE DAN MRS. JU
Date :  20 Mei 2012
Tempat : Dewan Seri Siantan, Selayang 
*all picture credit to abg joe


VOLUNTEER APPRECIATION DAY
Date :  21 Mei 2012
Tempat : Petrosains, 4th Floor, KLCC


Senior and volunteer, what a small world!
Adi and Me

Upcoming events is at Putrajaya for Hari Belia,
I have to be there from Thursday until Sunday,
pheww, that gonna be really hectic.

But I'm ready for the challenge, bring it on.
So, be adventure, be happy and healthy.
Till then, goodbye~

Friday, May 18, 2012

Ambition


Since I didn't have any idea what to post on my blog,
I decided to give a pinch of my dream below.

Those are the thing that I really want to do when I have the opportunity.
I guess you have that kind of urge to right?
JUST DO IT. 


Sunday, May 13, 2012

Bubble Words #1


Thursday, May 10, 2012

Keazaman setiap insan walaupun tidak sempurna


Keazaman setiap insan walaupun tidak sempurna

‘Manusia adalah sebaik-baik kejadian’ salah satu ungkapan yang selalu kita dengari.
Kekurangan manusia merupakan kelebihannya, tidak seperti haiwan yang tiada otak untuk berfikir.
Walau bagaimanapun, setiap insan mempunyai keunikannya sendiri.

Antara kegunaan-kegunaan anggota adalah seperti,
Tangan, digunakan untuk mengutip ataupun mencapai perkara yang baik.
Telinga, bagi mendengar sesuatu perkara, begitu juga dengan mata, mulut, kaki dan anggota badan yang lain.

Pernah terlintas atau tidak di fikiran kita, jika kita tidak sempurna dari segi fizikal?
Kaki lumpuh ketika tertimpa kemalangan yang dahsyat.
Buta, pekak dan kekurangan daripada segi mental.
Bagaimanakah perasaan yang akan kita alami?

Pernah atau pun tidak kita terfikir akan kesusahan yang di alami oleh teman kita yang lain?
Separuh atau seratus peratusnya kita jarang memikirkan tentang orang lain melainkan diri kita sendiri,

Jurang antara orang yang susah dengan orang yang sudah senang dengan kehidupannya jarang kita lihat pada era globalisasi ini.

Tapi, tidak mengapa kerana apabila kita asyik memandang rendah terhadap mereka,
Mereka terus berjuang untuk memiliki kehidupan seperti orang normal yang lain,

Tidak pernah sesekali, 
persepsi aku terhadap mereka rendah sebegitu kerana aku percaya setiap manusia mempunyai kelebihannya sendiri.

Aku bertambah lebih kagum dengan mereka apabila aku nampak sendiri keazaman mereka untuk menjalankan sesuatu aktiviti.

Tentu mereka takut dengan cabaran tersebut pada mulanya, 
tapi untuk membina diri mereka dan membuktikan yang mereka adalah seperti yang lain,
Mereka meneruskan perjuangan mereka tanpa henti.

Seronok melihat dunia ketika dunia mahu kita membuka mata kita sendiri.
Dunia ini masih indah jika kita membuka hati kita untuk menerima dan menyokong bagi siapa yang memerlukannya.

Monday, April 30, 2012

Petrosains is a place where I work since December 2010,
and finally I get an event to work on, so Yahoo!

Since this is my first time in joining an event in Petrosains,
I found it very fun to worked with a person that I didn't know,
and learn a few things about science,

Here I present you Camp In Kid Explorer Night Sk Taman Kosas.
On 27th -28th April 2012

I have been on training since Tuesday until Thursday, 
Cut the Monday because I didn't come due to misunderstanding.
But what I can describe is, it was fun, tiring, thrilling and awesome training.

The day had come,
I arrived early because I get excited and happy about my result, Alhamdulillah.
Since its on Friday, the centre is quite because all of Muslim boys went for Solat Jumaat.

The school group arrived on 6 pm,
we are quite short on time so we are rushing from
Luggage -> ice breaking -> Maghrib & Eating -> Opening Ceremony -> LN -> Smokey Ice -> Film Canister -> Isya' & Eating -> Sleeping.


Shuffling mode for tonight!
Campfire to brought up camping vibe!

This kiddo love to take picture :)
Before Dancing
Day after tomorrow, facilitator have to wake up on 5 am,
it was hard to wake up early in the morning since we get tired from yesterday.
But for the kids, anything will do :)

After brushing the teeth, Solat Subuh, we do some exercise!

KLCC before 7 am. Cool liddat!
Energizer!
Since they already charging up for that morning. 
We went back to Petrosains to do -> tour around Petrosains -> Closing Ceremony.

Goodbye!
I do learn something along this events, and I appreciated VMU for choosing me to be one of the facilitator.
Anyway, I'm looking forward on the next event. :)

Monday, April 23, 2012

Merungut

MERUNGUT

Assalammualaikum dan hello superhuman!

Tajuk di atas merupakan sifat aku yang aku dapat lihat kebelakangan ini.
Merungut bagi aku boleh di samakan dengan tidak bersyukur dengan nikmat Allah.
Jadi, alangkah baiknya kalau aku ada sifat peribadi yang murni.

Manusia ni selalu buat kesilapan tapi ini hanya alasan, 
Kesilapan tidak akan diulangi jika kita sudah faham dan ada sifat ingin berubah.

Antara rungutan yang aku selalu buat adalah:

1. Aku dah dapat lesen, tapi tak boleh bawa kereta. Ishh, tension la.
2. Berat dah naik, macammana ni? Nak ajak kawan berjoging tak ada pula. Tak best la kalau macam ni.

 Bila aku dah selalu merungut fasal benda yang sama.
Aku sedar tak ada apa-apa pun yang berlaku bila aku merungut.
Tak ada pula aku boleh bawa kereta lagi, tak pula berat badan aku turun.

Apakah yang boleh kita lakukan untuk berhenti merungut?

USAHA.
Usaha takkan mula dengan diri anda dan sokongan padu daripada orang lain.
Ingatlah, kita perlukan orang untuk sokong kita dan begitu juga dengan orang lain.
Tapi ia bermula daripada diri kita sendiri.

"Orang yang rajin, akan capai impian yang ingin mereka kecapi"

Wednesday, April 04, 2012

7 Benefit of Insanity Workout, Shaun T Programme

7 Benefits of Insanity Workout

‘Fitness is not a luxury, it is a necessity’ quotes that deliver big impact of message about our fitness daily. Working out is not our main priority. We are tend to working 24 hours, eating a luxury meals and drinking plus smoking without thinking to change a bit about our healthy routines. 

Shaun T ‘Insanity Workout’ can change your whole life, with a bit of mentally ready to keep our own body fit. Who doesn’t want to end with a healthy and hottest body in our life? Getting used to this program, it takes times because it's max interval training. It means where you get a short period time of rest and do a long verse of intense exercise.

The commitment that you are making will get you a satisfaction and benefits from it. 

First, we always start from the bottom when we are doing something new. Like Insanity Workout, they provide you a fit test. Fit test is to see how your body condition right now. Are you or aren’t your body fit? But it’s not important that you’re fit or not, you can still doing this program. Like Shaun T says ‘this program is not for people who are lazy and find excuses’. Therefore, if you want to make changes, this is your first benefits, to see what you made out from.

Secondly, obesity is a highly complication among us. Just having obesity you can get a million of disease like heart attack. That’s why we need prevention rather than a curing. Shaun T program make you to burn fat with intervals of intense lower-body plyo and sweat-inducing cardio.

Thirdly, if you saying that you are fit enough try Insanity Workout and you can see the real fitness in your body. Getting fit in 60 days is insane but that’s how the program works out, push us towards the limit because the easy way is not going to give you any results. 60 days to get your body that you are dreaming of, start to get fit and that’s the only way that gave you the benefits.

Furthermore, it doesn’t take a much of our time. 30 minute to 1 hour is enough for those who are having a busy lifestyle. Walking and taking a stairs as your exercise is a good effort but it gave you only little stamina daily. Why not make a huge changes by taking a half an hour to get body fit.

‘This program of 60 days full body transformation’ said Shaun T. If you’re hearing 60 days of getting fit, do you still whining or take it as a challenge? If I’m myself, I will take it positively and get started with the challenge. Insanity Workout challenge yourself to your limit physically and mentally. You will not be crazy if you’re beyond your limit, but you will be surprised by your achievement. Well, as Shaun T favourite quote is ‘Dig deep’ to end up with the hottest body.

Studying to get a high score is one of the commitments that we targeted for when we are student. Same to this program, it teaches you to be more commitment on taking care of your own body. Live longer healthily must be on our top list to be taking care of.  To gaining the commitments, it start by purchasing the program itself.

Last but not least, Felicia H. is one of the challengers that have completed 60 days of Insanity Workout successfully. According to  her ‘In 60 days, I lost 37 pounds, 17 inches, and 3 dress sizes. I have a waist, I have curves, I have arms and legs . . . I have a body’. This statement tell us that how happy she was with the result of theachievement and the affectiveness of the product.

Do things that will make ourself happy is actually important so we can live longer. Insanity Workout is not insane yet if you’re willing, commitment, pyshically and mentally ready to get into it. Well, is not for a person who are lazy and find excuses. The question is are you one of them? If not, start your engine to end up with tons of benefit.


        

Transformasi

Assalammualaikum dan Hello Superhuman!

Kalau aku diberi peluang untuk kembali ke masa lampau,
aku akan menolak semahu-mahunya
kerana dari situla kita mampu belajar sesuatu.

Usah aku cerita lama yang agak kolot buat masa sekarang.
Apa yang kita lakukan dahulu boleh dimaafkan jika kita belajar untuk memaafi dan menginsafinya.
Kalau perkara sebegitu susah utnuk dilakukan maka tiada transformasi yang akan membawa impak besar ke dalam diri sendiri.

Inilah transformasi yang aku kecapi setakat ini,
walaupun hanya untuk dirasai sementara,
tapi cukup sudah bagiku untuk merasai kemanisannya.

Kita lihat daripada perkspektif yang kita senang lihat iaitu negara kita Malaysia
Walaupun permainan politik yang negatif lebih banyak daripada positifnya,
sekurang-kurangnya kerajaan memberi kita kesenangan dan masyarakat majmuk yang mampu bersatu-padu ini. Perkara sebegini agak sukar untuk dilakukan tetapi jika kita terbuka kepada perubahan, apa-apa pun mustahil.

Yang kita perlu lakukan sekarang adalah memantapkan tranformasi yang sedia-ada,
'Kurangkan kontroversi, perbanyakkan perkara yang penting, hindari kejahatan, kecapi impian dan saling bantu-membantu antara satu sama lain'
Agak sukar untuk dilakukan? itu saya akui, tapi tiada yang lebih mustahil daripada melakukan perbaikan yang positif.

Monday, April 02, 2012

DIY Week

Assalammualaikum and Hello Superhuman.

Since 2 months is a long way to go.
I decided to do some DIY and honestly it's a fun things to do.

Here is some of my DIY in these few days.

The first try outs DIY is turn a long sleeve shirt into a cardigan.
For a tutorial, scroll down please :)


In this video, they use a machine but in my case I use my hand to sew because 
I didn't have that sewing machine. Too bad.
Enjoy!



For a second DIY, I use leftover altered jeans.
Just a bit of this and that, it turn out become a useful coin small bag.


Last but not least, Tshirt into a fringe shirt.
So, I pick out a baggy shirt and turn into this awesome piece.
And it match with my DIY cardigan.
How Awesome Is That?


Here is the tutorial, no need of sewing just a scissor and a few of measurement.


Basically, I want to show something that an old item can be a new and an awesome for you to wear.
So, let's Reuse, Reduce and Recycle!

Thursday, March 29, 2012

2 month

Assalammualaikum and Hello Superhuman!
Two month is quite long vacation don't you think?
So we must came with a plan.
A plan that gave you a full benefits when you're in your lazy mood.

Lazy? certainly if you didn't know what to do.
Let's do something and enjoy your life.

Saturday, March 10, 2012

Saidina and Lost

Assalammualaikum and Hello superhuman!
This is what I learn today.

I lost in a game today and I feel really small in this world,
that I'm not that smart, strategic person in a whole wide world.

People say I look smart but honestly I'm not.
I try to be one, because that's what I want for myself,
I want to be perfect but that is so impossible.

What I want to share is I realize something that brings me down,
and what I need to do is something that brings my energy back.
Something that can give me that energy back, that positive energy.
That's what I search for.

The truth, real friendship, myself and the world.
Where is the truth behind the lies, What is the real friendship means, Who I am and what is this world means.
This is what I'm searching for.

Tuesday, March 06, 2012

SHOULD I BE SERIOUS IN BLOGGING?
Decision . . . Decision . . .

Coming Soon.

Sunday, March 04, 2012

Resipi : Chicken Chop

Assalammualaikum and Hello Super-Human!
Apa? Curitan Aqalili post fasal resipi?
Oh, jangan buat muka kepelikan anda itu kerana ini adalah blog yang akan post 'variety type of post'.

Bukan kerana saya sedap membuang tabiat sekarang ini,
tapi sengaja sahaja,.
Al-maklumlah, nak tunjukkan bakat yang ada juga. :p

RESIPI : CHICKEN CHOP

Pertama sekali, sediakan bahan-bahan yang tertera :
Serbuk roti, Chicken Breast, Telur.


Kedua, pukul/ketuk chicken breast jadi sekata. 


Ketiga, ni ha rupanya :


Keempat, celup kan ke dalam telur.


Kelima, pindahkan ia ke serbuk roti. Masa letak serbuk roti, tekankan ia supaya ia jadi mampat.

ha, jadi macam ni.
Seterusnya, panaskan minyak.


Sabar itu separuh daripada iman, pastikan kedua-dua belah tu dimasak dengan betul.


Tadaa! inilah hasilnya. Boleh dimakan dengan kuah black pepper atau dimakan begitu sahaja.


Puihh, susah juga jadi ala-ala chef ni. Kena terangkan inilah, itulah.
Jadi kawan-kawan saya hanya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.
Kalau nak comment boleh je, tapi biarlah betapis.

Sekian sahaja post kali ini. Assalammualaikum.

Tuesday, February 28, 2012

Perjuangan perlu diteruskan

Assalammualaikum dan Hello superhuman!

Sekadar menambahkan post dekat blog ini.
Tengok tajuk macam serius tapi tidaklah seberapa sebenarnya.
Aku tutup dan buka mata hari-hari,
hampir 5 bulan aku di UiTM Lendu ini.

Banyak sangat perjuangan yang aku nak ceritakan.
Tapi biarlah aku ceritakan serba sedikit.
Event yang aku pergi baru-baru ini sangat bermakna.

Kerana apa?
kerana aku menjadi ADHOC untuk menolong senior Part 6 pelajar Komunikasi dan Pengajian Media ini.
Tidak seberapa dan itu sahaja sekadar yang aku mampu membantu mereka.

Akhir acara, mereka memesan agar perjuangan kami masih panjang lagi dan diminta untuk teruskan usaha.
Insyaallah.
Aku dan rakan-rakan di I.C.E
Keduanya, aku dan beberapa rakan aku memasuki pertandingan akustik sempena 
Citrawarna di Kampus kami.
Ya Allah, penatnya badan aku ketika ini, keesokan harinya aku kena 
mengeluarkan suara untuk dikir barat pula.

Qa-lisha on fire menjadi kenangan.
Seterusnya, aku menjumpai keluargaku di UiTM iaitu Kelab Inspirasi. Kenangan terindah ketika kami 'join' family day di Kuala Kelemang ini.

Kelab Inspirasi
Nak diikutkan banyak lagi event yang aku cuba ceburi di Semester satu ini. Rezeki masing-masing dan aku belajar yang pengalaman itu perlu dicari dengan usaha. sekian sahaja kali ini, moga-moga gambar akhir ini akan memberikan penutupan 'post' yang hebat. 

Assalammualaikum


Sunday, February 12, 2012

Berlari

Aku lari daripada masalahku,
Aku lari daripada identitiku,
Aku lari daripada segala masalahku,

Nukilan hati hanya aku yang rasa,
berlari-lari ku mengejarnya,
Sehingga ke lubang cacing,
Ku sanggup menggali sehingga penghujungnya,

Perangkap dunia sudah memadai 
membuatkan aku berlari laju dari yang biasa,

Kini aku sedar,
Aku tidak perlu berlari, 
Aku akan pergi kepadanya,
Dan menyahut cabaran itu hingga titisan darahku.

Oleh : Aqalili Azizan

Saturday, February 11, 2012

Symptoms 2

Assalammualaikum dan hello super human!

Adakah anda mengalami sakit-sakit sendi? sakit-sakit otot?
itu tandanya anda ada Symtomps
(Maaf ini bukan iklan Panadol)

Ni ha, saya hanya ingin mempromosikan program Symtomps 2
yang dianjurkan oleh budak AD.


Nak diceritakan payah, sebab hari ni baru event pertama mereka.
Jadi nak tunjukkan gambar je yew.

Ramai benar ni.
Muka berseri-seri.

Peace KYO!

Pandangan yang menawan oleh Culat

"Hati rasa gundah gundala menjadi hati bersuka dan ria."
Anda faham?

Latest Instagrams

© Curitan Aqalili. Design by FCD.