Sunday, March 04, 2012

Resipi : Chicken Chop

Assalammualaikum and Hello Super-Human!
Apa? Curitan Aqalili post fasal resipi?
Oh, jangan buat muka kepelikan anda itu kerana ini adalah blog yang akan post 'variety type of post'.

Bukan kerana saya sedap membuang tabiat sekarang ini,
tapi sengaja sahaja,.
Al-maklumlah, nak tunjukkan bakat yang ada juga. :p

RESIPI : CHICKEN CHOP

Pertama sekali, sediakan bahan-bahan yang tertera :
Serbuk roti, Chicken Breast, Telur.


Kedua, pukul/ketuk chicken breast jadi sekata. 


Ketiga, ni ha rupanya :


Keempat, celup kan ke dalam telur.


Kelima, pindahkan ia ke serbuk roti. Masa letak serbuk roti, tekankan ia supaya ia jadi mampat.

ha, jadi macam ni.
Seterusnya, panaskan minyak.


Sabar itu separuh daripada iman, pastikan kedua-dua belah tu dimasak dengan betul.


Tadaa! inilah hasilnya. Boleh dimakan dengan kuah black pepper atau dimakan begitu sahaja.


Puihh, susah juga jadi ala-ala chef ni. Kena terangkan inilah, itulah.
Jadi kawan-kawan saya hanya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.
Kalau nak comment boleh je, tapi biarlah betapis.

Sekian sahaja post kali ini. Assalammualaikum.

Latest Instagrams

© Curitan Aqalili. Design by FCD.