Tuesday, March 01, 2011

Emosi oh Emosi


Emosi adalah perasaan intens yang ditujukan kepada seseorang atau sesuatu. Emosi adalah reaksi terhadap seseorang atau kejadian. Emosi dapat ditunjukkan ketika merasa senang mengenai sesuatu, marah kepada seseorang, ataupun takut terhadap sesuatu.


Assalammualaikum dan selamat pagi (1:54 am)
wahaa, seperti yang korang nampak dekat atas,
memang fakta (bukan auta/unta ye) la tentang emosi ni, sekali dengan maksud die aku bagi.
Ni lagi gune nye google chrome, boleh cari banyak informasi,
sangat berguna internet ni kalau digunakan dengan betul.
(berceramah la pulak die)
btw, terima kasih WIKIPEDIA! I lap you.

dah-dah-dah.
sebenarnya aku ingat luahkan sesuatu
(skema betul rupenye die nie -_-)
yang kebelakangan ni aku ade masalah dengan emosi.
in english words 'emotion disorder' (wujud ke?)
aku punye status emotion aku adalah TENSION.

ni antara penyebab yang buatkan aku tension
1st. aku tension sebab SPM result nak keluar
(dalam fikiran aku berbagai-bagai persoalan ade)
2nd. Handphone aku yang buat hal, intan payung sony ericsson kemudian,
intan payung nokia xpress music.
(lepas  aku dh beli baru yang chokia punye , baru la hp tu nak on balik
dang!.)
3rd. Aku nak ambik lesen cepat-cepat
(kalau rushing, aku memang akan jadi tension)
4th. dan lain-lain

Ha.. tu dia Pak Tam! agak banyak penyebab die walaupun di dekat no 4. aku letak dll.
Tetapi sekarang aku dh ok skit, rasa sikit lega,
disebabkan satu makhluk yang nampak aku lain macam,
die nampak ego aku, care aku cakap lain dan aku cepat mengeluh.
Bukan ape, aku ni pemendam orang nye, telan je la.

Insha-Allah, aku dapat kawal emosi aku tu dengan baik.
Amin :)

p/s: kalau korang ade nak luahkan ape-ape.
Feel free drop kan comment anda :)
XXDORKXX

Post a Comment

Latest Instagrams

© Curitan Aqalili. Design by FCD.